We willen u niet direct van uw roze wolk afhalen, maar risico’s opties kopen zijn immer en altijd aanwezig. Voordat u dus de keuze maakt om in opties te gaan handelen is het belangrijk om goed te weten wat de risico’s opties kopen precies allemaal zijn. Succes verhalen van collega’s of vrienden kunnen ervoor zorgen dat u ook geïnteresseerd raakt in het opties kopen. Als anderen veel rendement weten te halen uit opties, dan dient u wel in uw gedachten te houden dat dat rendement niet zomaar behaald kan worden. Wanneer u de stap maakt om te gaan beleggen, dan neemt u de risico’s opties kopen daarbij in. In dit artikel leest u wat de belangrijkste risico’s opties kopen zijn en kunt u voor uzelf concluderen of het de moeite waard is om toch uw geld op het spel te zetten.

Risico's opties kopen<

Zet je over de eerste risico’s heen

Bij het niet goed op de hoogte zijn van de spelregels van het beleggen, kunnen grote risico’s meegedragen worden. Opties kopen betekent echter ook dat het rendement na een koers stijging zeer interessant kan zijn en nog interessanter dan wanneer u enkel zou beleggen in aandelen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen zich over de eerste risico’s opties kopen heen kunnen zetten en durven te kijken naar wat de voordelen van het opties kopen zijn. Waarom opties kopen wordt pas echt duidelijk als u ziet wat er te behalen valt indien u goede weloverwogen stappen zet. Desalniettemin mag u de risico’s opties kopen niet al te snel opzij schuiven. Het is iets waar u genoeg kennis over moet vergaren zodat u van alle risico’s opties kopen op de hoogte bent en niet plotseling in een van de vele valkuilen zal trappen. Een goede manier om hier meer zelfvertrouwen in te krijgen is door online deel te nemen aan speciale simulatie spellen waar u een fictief geld bedrag krijgt om in te zetten. Met dit geld bedrag kunt u opties kopen en verkopen, net zoals in het echt, alleen zal er op uw bank rekening niks veranderen. Als het echter goed gaat, dan weet u dat u goed op de hoogte bent van de ins en outs van het risico’s opties kopen. U kunt dan overwegen om de stap te zetten naar de echte wereld van beleggen.

Zorg dat je begrijpt welke risico’s er zijn

In het vorige artikel hebben wij de vraag wat zijn opties voor u proberen te beantwoorden. De theoretische informatie die u daar heeft kunnen vinden is gemakkelijk samen te vatten. Het is wel belangrijk dat u voor uzelf checkt of u elk onderdeel van deze samenvatting goed begrijpt en in eigen woorden zou kunnen uitleggen aan een leek of andere belegger. Juist het ervaring uitwisselen en het leren van meer ervaren beleggers is een uitstekende manier om u zelf beter te kunnen profileren op de beleggers markt. Opties zijn contracten waarbij de partijen aan elkaar willen kopen of verkopen tegen een vooraf vastgestelde waarde voor het verstrijken van een bepaalde datum. De risico’s opties kopen hierbij zijn echter zeer uitgebreid. Aandelen kunnen flink in waarde dalen en de onvoorspelbaarheid hiervan kan tot grote problemen leiden. Door het kopen van opties kunt u uzelf echter enigszins verzekeren tegen bepaalde risico’s. Op deze manier zult u minder snel uw geld verliezen. Maar, het opties kopen zelf houdt ook risico’s in, omdat het geregeld voor kan komen dat u overblijft met een waardeloze optie op de expiratie datum. U bent dan uw betaalde premie kwijt en dat is dus een van de risico’s opties kopen.

Prijzen van opties staan niet vast

Zoals u vast wel weet staat de prijs van een optie niet vast. De onderliggende waarde, vaak een aandeel of anders eventueel gerelateerd aan de waarde van edel metalen, kan ster reageren op actuele gebeurtenissen. De onvoorspelbaarheid hiervan maakt dat de risico’s opties kopen navenant zijn. De experts van de optie markt hebben verschillende manieren waarop zij handelen in opties. Een van de bekendste strategieën die gebruikt wordt is de hefboom werking. Hier wordt slim ingespeeld op de verwachte veranderingen van aandelen prijzen. Een tweede manier van handelen is gebaseerd op de volatiliteit. Dit is een manier waar risico en tijd centraal staan. Welke methode u kiest geeft vooral weer hoeveel risico’s opties kopen u bereidt bent om te lopen. Dit alles geeft wel duidelijk aan dat het handelen in opties en vooral het opties kopen voor de beginnende belegger geen gemakkelijke weg is. Er zal veel tijd besteedt moeten woorden vooraf om genoeg kennis op te doen van de verschillende mechanismen. Alleen als u zich volledig vertrouwd voelt met de economische materie, dan zult u goed kunnen functioneren in de beleggings wereld. Deze kei harde wereld heeft helaas geen plaats voor beginners die ‘trial and error’ willen toepassen. Dat kan natuurlijk wel, maar dat zal direct te merken zijn in uw portemonnee en binnen afzienbare tijd zal u geen mogelijkheid meer zien om meer geld te investeren in aandelen en opties.

Kies voor een online simulatie platform

Het leer proces zal met ‘ups-and-downs’ gaan, maar uiteindelijk kunt u ook van uw fouten leren. De beste manier, nogmaals, is om dit eerst te ondergaan in een online simulatie platform en niet direct op de beurs. Niemand staat er op te wachten om direct grote verliezen te maken, en daarom is het zeer nuttig om eerst te kunnen oefenen en opties te kunnen kopen en verkopen zonder dat dit echte financiële gevolgen voor uw portemonnee zal hebben. Lees op onze pagina waar optie kopen precies bij welke platform dit kan.

De risico’s opties kopen mogen niet onderschat worden, maar tegelijkertijd willen we ook zeker niet dat ze u afschrikken. In het volgende artikel zullen wij u uitleggen wat de positieve aspecten van het opties kopen zijn. Hierdoor kunt u uiteindelijk voor u zelf een beslissing maken of u het aandurft of niet om ook te gaan handelen in aandelen en opties. Deze twee zijn namelijk inherent aan elkaar verbonden, maar kunnen desondanks ook volledig zonder elkaar functioneren. Het is aan u persoonlijk of u een stapje verder wil gaan en ook de voordelen wil halen uit het opties kopen naast het bezitten van een aandelen portefeuille.