Opties kopen geeft u als het ware een breed scala aan mogelijkheden. Er zijn namelijk verschillende strategieën die u als belegger kunt toepassen. Voor welke strategie u kiest hangt weer van bepaalde factoren af. Waarom opties kiezen als u ook kunt kiezen voor bijvoorbeeld het investeren in aandelen? In dit artikel geven wij u een zeer duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden die u als beginnende of ervaren belegger heeft en zult u voor u zelf de vraag waarom opties kiezen kunnen beantwoorden.

Waarom opties kiezen

Opties kopen of verkopen

Waarom opties kiezen juist als er nog zoveel andere manieren zijn om u geld te beleggen. Indien u de beurs koers goed in de gaten houdt, dan zult u tijdig ontdekken of het beter is om te gaan voor opties kopen of verkopen. Kopen is alleen raadzaam als de prijzen laag staan zodat u ze als belegger goedkoop kunt verkrijgen om later met winst te kunnen verkopen. Snelheid is vereist om goede deals te kunnen maken. De veranderingen gaan soms zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Omdat opties u zelf verschillende mogelijkheden geven is de vraag waarom opties kiezen ook op meerdere manieren te beantwoorden. Het ligt er net aan wat uw prospectie is en waar u precies op uit bent. Bij een call optie heeft u bijvoorbeeld het recht om te kopen voor een vooraf vastgestelde prijs voor het verstrijken van een bepaalde datum. Bij een put optie is het omgekeerd want dan bent u degene die zal verkopen tegen een bepaalde prijs. Kennis en informatie is het allerbelangrijkste en het is daarom zeker aan te raden om er boven op te blijven zitten. Alleen op deze manier is het mogelijk om de waarom opties kiezen vraag te blijven beantwoorden.

Het hangt van uw persoonlijke omstandigheden af waarom opties kiezen voor u geschikt is. Voor sommige beleggers zijn call opties veel aantrekkelijker omdat hiermee ingespeeld kan worden op een verwachte stijging of daling. Indien u zelf over een pakket aandelen beschikt dan kunt u met behulp van opties verzekeren en dit is natuurlijk in uw voordeel. Laat u goed informeren en informeert u zelf ook goed. Dit is namelijk de enige manier om waarom opties kiezen duidelijk te laten worden.

Uiteraard ook nadelen te noemen

Ondanks het feit dat waarom opties kiezen meestal zal staan voor positieve redenen waarom men voor opties moet gaan, toch zijn er ook verschillende nadelen te noemen die belangrijk zijn bij het overwegen van uw keuze om al dan wel of niet voor het handelen in opties te gaan. Deze kan men ook wel zien als de risico’s opties kopen. Allereerst zijn er de kosten. De kost van het handelen in opties, met inbegrepen de commissie ofwel premium en de uitvoeringsprijs is significant hoger in procenten dan de onderliggende waarde van het aandeel. Deze kosten kunnen een flink gat slaan uit uw winsten. Ten tweede speelt liquiditeit een belangrijke rol. Voor sommigen zal het moeilijk zijn om de prijzen op tafel te leggen. Ten derde noemen wij complexiteit. Opties zijn enorm complex en heel erg moeilijk te begrijpen voor een beginnende belegger. Het kost absoluut veel tijd en moeite om de materie onder de knie te krijgen. Tijd is ook een reden voor het feit dat u misschien zal twijfelen aan het waarom opties kiezen als er ook andere, misschien veel simpelere, mogelijkheden zijn om geld in te beleggen. Door de tijd gevoelige aard van opties gebeurt het zeer snel dat zij verlopen en dus waardeloos zijn. Dit geldt alleen voor de handelaars die opties kopen. Voor de verkopers zal het premium geint kunnen worden.

Waarom opties kiezen?

Er zijn zoals u hierboven heeft kunnen lezen vele voordelen van het handelen in opties als investering strategie. Een van de grootste voordelen is natuurlijk dat bij het handelen in opties u minder kapitaal hoeft te investeren dan bijvoorbeeld bij aandelen of welk ander type dan ook. Tegelijkertijd kunt u evenveel of zelfs meer winst maken. Dit betekent dus dat u meer geld in uw zak zal hebben bij een kleinere investering. Andere belangrijke voordelen van het waarom opties kiezen kunnen uitgelegd worden door bijvoorbeeld ‘leverage’. Dit wil zeggen dat er verschillende strategieën zijn om uw potentiële winst te kunnen maximaliseren. Door dit hefboom effect creëert u zelf een potentieel voor grotere winsten met behulp van een kleiner kapitaal. Hedging wil zeggen dat u met opties uw aandelen portfolio kunt beschermen. U kunt opties kopen op uw aandelen net zoals u een verzekering op een auto kunt afsluiten. Dus met behulp van een kleine investering kunt u opties kopen tegen een ‘trade’ of ‘investment’ met lange termijn en daarbij deze volledig beschermen tegen dramatische bewegingen van de markt. Waarom opties kiezen wordt ook duidelijk als u weet dat u hiermee kunt verdienen met aandelen, zelfs wanneer deze zelf geen winst maken.

Houdt kosten laag

Afhankelijk van de broker kunt u uw kosten laag houden. Vanwege de opkomst van online brokers en het feit dat er veel concurrentie is tussen de brokers onderling, kunt u al snel een goede deal maken. Commissies voor het handelen in opties zijn een stu lager dan wat er voor het handelen in aandelen gevraagd wordt.Een van de belangrijkste redenen waarom opties kiezen is dat u geld kunt verdienen zelfs wanneer de koersen omlaag gaan. Indien u aandelen bezit dan kunt u hier alleen van profiteren als deze omhoog gaan. Als u zelf het recht verkoopt aan iemand anders om van u te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs, dan ontvangt u hier natuurlijk een premium voor. Dit premium kunt u eigenlijk zien als een speciaal dividend wat u krijgt bij de optie.

Waar koopt u opties

Waarom opties kiezen tenslotte? Het antwoord op deze vraag ligt vooral in het waar opties kopen. Bij opties heeft u het grote voordeel heeft dat u voornamelijk en zeer gemakkelijk via het internet kunt dealen. De mogelijkheden die u vindt in de online trading platforms zijn werkelijk fenomenaal. Denkt u bijvoorbeeld maar simulatie tools die u eerst de mogelijkheid geven om te oefenen voordat u daadwerkelijk uw geld gaat beleggen. De voordelen van dit speciale online tool mogen duidelijk zijn!